VVD onder vuur in vrouwendebat

Print
VVD onder vuur in vrouwendebat

Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD, links) en Monica Keijzer (CDA). Afbeelding: ANP

In een verkiezingsdebat tussen de vrouwelijke nummers twee van vijf grote partijen werd zondag vooral de VVD aangevallen. Op het gebied van veiligheid en zorg lag de regeringspartij onder vuur.

Aan het debat bij WNL op Zondag onder leiding van Rick Nieman deden Jeanine Hennis (VVD), Fleur Agema (PVV), Mona Keijzer (CDA), Renkse Leijten (SP) en Stientje van Veldhoven (D66) mee.

Politie
Op de stelling 'de politie is verwaarloosd' vielen de oppositiepartijen Hennis aan. "De politie kan wel wat minder VVD gebruiken", zei SP'er Leijten, die het kabinet verweet dat agenten te veel achter het bureau moeten zitten en met te veel papierwerk worden opgescheept. Hennis wees er onder meer op dat de politie er de afgelopen jaren meer werk heeft bijgekregen, bijvoorbeeld op vlak van immigratie en cybercrime.

De nummer twee van de PvdA, Khadija Arib, ontbrak. Volgens Nieman was ze wel uitgenodigd, maar wilde ze niet meedoen omdat ze vindt dat ze als Kamervoorzitter boven de partijen moet staan. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →