Dit is Max z'n nieuwe F1-bolide

Print
Dit is Max z'n nieuwe F1-bolide

Afbeelding: Red Bull

De wagen waarmee Max Verstappen en zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo het nieuwe Formule 1-seizoen ingaan, is zondagmiddag onthuld door het team.

De Britse renstal bracht om 13.13 uur precies de eerste beelden naar buiten van de RB13, zoals de bolide genoemd is. 

Titel
Verstappen liet zich eerder al uit over de RB13 van meester-ontwerper Adrian Newey: "Hopelijk is hij net zo snel als hij er uitziet!" Red Bull-manager Christian Horner noemt de wagen 'een van de mooiste wagens die we hebben gemaakt'. Renstalbaas Helmut Marko denkt dat Verstappen en Ricciardo dit jaar voor titel kunnen gaan.
 

Lees ook: Verstappen rekent op snelle bolide

Test
Ricciardo neemt maandag en woensdag plaats achter het stuur, Verstappen neemt de dinsdag en donderdag voor zijn rekening. Een week later staan nog vier testdagen op het Circuit de Catalunya van Barcelona op het programma. Het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint op 26 maart met de Grote Prijs van Australië in Melbourne.

Lees ook: Verstappen maakt dinsdag eerste meters in nieuwe Red Bull

Outfit
Zaterdag maakte Red Bull de outfit voor het nieuwe seizoen al bekend. De racepakken zouden qua uitstraling in lijn zijn met de stijl van de auto’s. Met name de felrode streep, die over de flank loopt, springt in het oog.

Lees ook: Verstappen showt nieuwe helm met 'coole leeuw'