Alle cadeaus Bart II voor prinsschap gestolen

Print
Alle cadeaus Bart II voor prinsschap gestolen

Afbeelding: Ermindo Armino

Bij prins Bart II (Offermans) van de Sittardse Marotte zijn bij een inbraak alle tastbare cadeaus die hij voor zijn prinsschap kreeg, gestolen.

De woordvoerder van de stadscarnavalsvereniging heeft dat bevestigd. Daarnaast namen de dieven nog een behoorlijk geldbedrag mee.

Lees ook: Prins viert feest, inbrekers slaan slag

Paraat
De stadsprins ontdekte de inbraak bij thuiskomst en kende door de gebeurtenis een bijzonder korte nacht. Zelf was hij zondagmorgen gewoon weer paraat voor de heilige mis en was zondagmiddag het middelpunt in de optocht die traditiegetrouw weer zo’n tachtigduizend bezoekers trok. 

Knop om
Offermans zelf was niet voor commentaar bereikbaar. Maar volgens de woordvoerder van De Marotte maakte hij zondagmorgen meteen duidelijk zich ‘het carnavalsfeest niet te willen laten verpesten door de inbraak’. “Hij wist op de een of andere manier een knop om te zetten, hoewel het er toch flink in heeft gehakt. Het is niet niks wat er is gebeurd."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →