Lions grijpt naast titel in spektakelstuk

Print
Lions grijpt naast titel in spektakelstuk

Afbeelding: Ermindo Armino

OCI-Lions is er zondagmiddag niet in geslaagd de BENE-League te winnen. In een hoogstaande finale in het Belgische Hasselt was Achilles Bocholt net te sterk: 38-37.

Beide ploegen maakten er een waar spektakel van. In een moordend tempo wisselden de kansen per minuut. Bocholt kwam beter uit de startblokken en nam een 9-5 voorsprong. Lions herpakte zich daarna en kwam na goed twintig minuten langszij: 15-15. Tot de rust ging het daarna gelijk op: 21-21. 

Vermoeidheid
De ploeg van Mark Schmetz leek na de rust de overhand te hebben en liep me nog tien minuten te spelen uit naar een 31-28 voorsprong. Toch werd de zege nog uit handen gegeven, ook omdat de vermoeidheid leek toe te slaan. Bocholt bleef scoren, terwijl bij Lions de productie stokte. Zodoende greep de ploeg voor het tweede jaar naast de hoofdprijs.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →