Nokia 3310 is er weer: batterijduur van één maand

Print
Nokia 3310 is er weer: batterijduur van één maand

Afbeelding: ANP

Het is zover. De Nokia 3310 is echt terug. Maar dan wel in een heel ander jasje. De vernieuwde versie is officieel voorgesteld op een persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona. Voor de fans: de telefoon zou in het tweede kwartaal van dit jaar al beschikbaar zijn in Nederland, voor 49 euro.

Wie de tijd voor de smartphone heeft meegemaakt, kent de Nokia 3310. Robuust, oerdegelijk en absoluut betrouwbaar. Precies die kenmerken heeft Nokia willen overbrengen naar de vernieuwde 3310. Nokia belooft alvast dat je de vernieuwde telefoon één maand kan laten aanstaan op stand-by zonder hem te moeten opladen. Je kan er 22 uren mee bellen en uiteraard zal ook het geliefde spelletje Snake niet ontbreken.

Maar Nokia heeft niet gewoon de oude telefoon opnieuw uitgebracht. De 3310 kreeg een moderne facelift. De nieuwe versie is verkrijgbaar in het felrood, matblauw, grijs en geel. Met zijn 79 gram zal het een lichtgewicht zijn ten opzichte van de oude versie, die 133 gram woog.

Nieuwe functies
En uiteraard moet ook de 3310 mee met de moderne tijd. De telefoon kreeg dus een kleurenscherm, heeft een bluetooth-verbinding en er staat ook een radio en een camera op, al heeft hij maar twee megapixels. Als je het echt wilt, kan je zelfs met een 2.5 G -verbinding op Twitter, Facebook en andere sites via een Opera Mini Browser.

En dat allemaal voor 49 euro. Dat is de richtprijs die Nokia aan de verkopers meegeeft “al kan die prijs hier en daar licht afwijken”.

Rest alleen nog de vraag: wanneer? Een exacte datum wanneer de 3310 in ons land gelanceerd wordt, is nog niet bekend. Maar dat zal in het tweede kwartaal van dit jaar zijn, zegt Nokia. Ergens in de maanden april, mei of juni dus. “Een precies lanceringsdatum zullen we later communiceren.”

Nog vernieuwingen
Nokia wil niet blijven vastzitten in het verleden en belooft ook enkele vernieuwingen in hun moderne modellen. Ze dragen vanaf nu Virtual Reality en vorderingen in 5G hoog in het vaandel. “We willen onze consumenten nieuwe ervaringen geven, op basis van nieuwe technologische uitvindingen.”

Daarnaast brengen ze ook drie nieuwe smartphones uit: een Nokia 6, een Nokia 5 en een Nokia 3, allemaal met een scherpe prijs onder de 230 euro. Een belangrijke stap daarin is dat de nieuwe Nokia smartphones vanaf nu ook zullen opereren met Android als besturingssysteem.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen