Levenslang voor Duitse straatracers na dodelijke crash

Print
Levenslang voor Duitse straatracers na dodelijke crash

Afbeelding: Twitter

De Duitse straatracers Hamdi H. en Marvin N. zijn door de rechter in Berlijn tot levenslang veroordeeld na een dodelijke crash in februari 2016.

Het duo scheurde met 170 kilometer per uur over de Kurfürstendamm in Berlijn toen de auto van H. een 69-jarige man schepte. Het is voor het eerst dat in Duitsland straatracers worden veroordeeld voor moord, weet Bild.

Groen licht
De gepensioneerde stak bij groen licht de weg over, toen de 28-jarige H. en N. (25) in volle vaart voorbijkwamen. De auto knalde bovenop de man die ter plekke overleed. De racers werden wegens moord vervolgd en kregen vandaag een levenslange gevangenisstraf toebedeeld. 

In beroep
H. en N. gaan in beroep tegen hun straf. H. ziet zijn daad als dood door schuld en gevaarlijk rijgedrag, N., die een 22-jarige bijrijder licht verwondde, als letsel door schuld en gevaarlijk rijgedrag. Het duo aast op voorwaardelijke straffen. 

Moord
Justitie verklaart de hoge straf door de forse snelheid van de auto's. Het slachtoffer zou geen kans hebben gehad om te ontwijken, waarmee het duo 'de dood van W. voor mogelijk heeft gehouden'. Vandaar dat werd besloten om over te gaan op vervolging voor moord.