Zanger blijft na bedreiging weg uit optocht

Print
Zanger blijft na bedreiging weg uit optocht

Afbeelding: Lé Giesen

Ruud Stikkelbroeck, zanger van het inmiddels omstreden carnavalslied over de Venlose transgender Louisa Janssen, ziet zich na bedreigingen genoodzaakt om maandag niet mee te lopen tijdens de optocht van Venlo. De zanger heeft bij de politie aangifte van bedreiging gedaan, bevestigt hij tegenover De Limburger.

Stikkelbroeck kreeg behalve vervelende berichten naar eigen zeggen ook via-via te horen dat hij maar goed om zich heen moest kijken als hij zou meelopen tijdens de optocht. Uit voorzorg, vooral ook om vrouw en kinderen niet bloot te stellen aan mogelijk vervelende voorvallen, besloot hij om voor het eerst in vele jaren niet met de vaste vriendengroep mee te trekken.

Op de hak
Het zaterdag door Omroep Venlo uitgezonden carnavalsnummer nam de van televisie bekende transgender Louisa Janssen op de hak. Daarbij werden ook grapjes over haar kinderwens gemaakt. Zo zingt Stikkelbroeck in het dialect onder meer ‘zwanger worden is gemakkelijk, steek hem er maar bij je zelf erin.’

Schandalig
Louisa Janssen vindt het carnavalsnummer schandalig. Ze vindt het discriminerend. Op haar Facebookpagina haalt ze fel uit naar de carnavalsartiesten die het nummer brachten. Janssen zegt dat zij een statement wil maken namens alle transgenders, homo’s en lesbiennes die vechten voor erkenning en tegen discriminatie. Op social media regent het steunbetuigingen aan haar adres.

Mislukte grap
Stikkelbroeck, die overigens niet zelf de tekst geschreven heeft,  zegt dat hij zijn oprechte excuses heeft aangeboden aan haar over de mislukte grap. Hij betreurt het dat hij Lousia en andere mensen heeft gekwetst maar vindt de bedreigingen aan zijn adres wel buiten alle proporties. 

Reactie Louisa
Louisa reageert op haar Facebookpagina 'Dat heet Karma. Dan weet meneer Stikkelbroeck, hoe ik jaren op mijn tenen heb moeten lopen, vervelend hè Ruud!'.