Patricia Paay na rechtszaak: Ik heb vertrouwen in mezelf

Print
Patricia Paay na rechtszaak: Ik heb vertrouwen in mezelf

Paay komt aan bij de rechtbank in Haarlem Afbeelding: Victor Schildkamp

De rechtbank in Haarlem doet op 12 april uitspraak in het zakelijk geschil tussen Patricia Paay en haar voormalige zakenpartner Maarten Oostvogel. Dat liet haar advocaat Johan Langelaar maandag na afloop weten. Paay eist een aanzienlijk geldbedrag na een mislukte zakendeal. In de schaduw van de rechtszaak speelt de commotie rond de omstreden seksfilms van Paay.

De zaak diende achter gesloten deuren, maar voor de rechtbank stond de nodige pers de voormalig zangeres op te wachten. Na een uur kwamen beide partijen de zaal uit. Volgens Langelaar verliep de zaak 'naar verwachting'. ,,We hebben de rechter informatie kunnen geven.''

Paay zei na afloop 'ik mag niks zeggen'. Wel antwoordde ze op de vraag of ze vertrouwen heeft in de goede afloop van de zaak: ,,Ik heb vertrouwen in mezelf. Altijd.'' Daarop stapte ze snel de auto in. Oostvogel liep weg zonder iets te zeggen.

Sekstapes
De rechtbank besloot mede door de commotie rond de gelekte sekstapes  om de rechtszaak achter gesloten deuren te houden. Dat wil zeggen dat de pers niet welkom is om de zaak live te volgen. Volgens de rechter is de privacy van Paay in dit specifieke geval belangrijker dan de openbaarheid. 

De diva werd maandag in Haarlem bij haar aankomst veelvuldig gefotografeerd toen ze uit de auto stapte en vertelde 'met een goed gevoel' de rechtbank in te stappen. Verder deed ze er het zwijgen toe.

Ja, ik wil haar raken, maar dan in de rechtszaal waar het hoort

Paay sleept haar voormalige zakenpartner voor de rechter in verband met een conflict over geld. De diva gaf de textielondernemer toestemming om haar naam te gebruiken voor een pantylijn en wil nu geld zien. Paay is het niet eens met het abrupte einde van lucratieve deal en sommeert haar buurman om maandelijks 12.500 euro over te maken met als peildatum: 1 januari 2016. 

Oostvogel op zijn beurt stelt dat hij geen geld hoeft te betalen, omdat de zakenrelatie al ten einde was. ,,Ik ben met haar gebroken, maar zij wil salaris van 1 januari 2016. Een fiks bedrag.'' De ruzie zou zijn begonnen op de huishoudbeurs, toen Paay volgens Oostvogel niet op kwam dagen.

Ridicuul
De voormalige zakenpartner ontkent iets te maken te hebben met de seksfilmpjes. ,,Waarom zou ik haar dan nu op deze manier willen beschadigen. Welk belang heb ik daarbij? Het is te ridicuul voor woorden. Ja, ik wil haar raken, maar dan in de rechtszaal waar het hoort”, aldus Oostvogel.

De advocaat van Patricia Paay heeft laten weten de kwestie met de seksfilms zelf niet tijdens deze rechtszaak naar voren te zullen brengen. Volgens de raadsman is dat nu een zaak van de politie. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →