Storm Pijnenburg uit Ospel schittert als jonge Geert

Print
Storm Pijnenburg uit Ospel schittert als jonge Geert

Afbeelding: Youtube

Storm Pijnenburg uit Ospel schittert in een spraakmakende commercial van de politieke partij CDA. Storm figureert als jonge Geert Wilders van de PVV.

Het filmpje is inmiddels tientallen keren op tv verschenen, zoals zondagavond in de pauze van het Rode Hoed debat op RTL4. Ook besteedde RTL Nieuws, NOS journaal en RTL Boulevard aandacht aan het bijzondere spotje. De jeugdige Limburger is daarmee een bekende Nederlander geworden.

Blond jongetje
Storm Pijnenburg, die ooit voor de lol een fotoshoot maakte bij Galucci n Maastricht, werd van de ene op de andere dag in de spotlight geplaatst. De makers van de commercial zochten een blond jongetje me een zachte g en zagen in Storm de ideale kandidaat. Hij had even tevoren een video van zichzelf opgestuurd, waarin hij zich voorstelde. Het filmpje werd verstuurd met het idee "daar horen we nooit meer iets van". Niets bleek minder waar. 

Castingbureau
"Een klein half uurtje later, begon alles te rammelen, wat we maar in huis hadden", vertelt Storm tegen Weertdegekste.nl. "Mijn telefoon ging, de directrice van het castingbureau…., er kwamen appjes binnen, er moest geskypt worden met de regisseur. Ze wilden dat ik de volgende dag voor opnames naar Amsterdam zou komen en ze wilden maar één ding een ‘yes’ horen. Maar dat kan natuurlijk niet zomaar. Kan iemand mij brengen? Mag het van school? Hoe ga ik dit uitleggen aan iedereen dat ik er morgen niet ben? Want er geldt vanaf dat moment een strikte geheimhouding."

 

IJskoud
Tijdens de opnames was het ijskoud, herinnert zich Storm. "Het meeste medelijden had ik nog met de figuranten die de hele dag in badkleding liepen en moesten wachten. De scenes moesten soms vaak opnieuw maar het ontbrak ons aan niets. Zodra we even buiten beeld waren, plukten ze ons van de set en stonden de assistentes klaar met warme dekens, blauwe lippen van de kou werden weg-geschminkt. Lievelingseten en drinken, was er voldoende, we werden die dag ‘echt in de watten gelegd’." 

Nadat ‘de klus geklaard was’ kregen de hoofdrolspelers veel complimenten. Storm Pijnenburg: "Men noemde het een verhaal om later nog eens na te vertellen in het bejaardenhuis zo’n grote indrukwekkende opdracht in zo’n korte tijd. Mijn medespelers, Mini Buma en Mini Rutten, waren geweldige jongens waar ik nog vaak contact mee zal hebben."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →