Seriemoordenaar ook verdacht van moorden in Spanje

Print
Seriemoordenaar ook verdacht van moorden in Spanje

Afbeelding: HBVL

Het Spaanse gerecht vraagt de tijdelijke uitlevering van seriemoordenaar Etienne Dedroog (46) uit Maasmechelen, ook bekend als de “bed and breakfast-moordenaar”.

Op 16 november 2011 doet een wandelaar in het Zuid-Spaanse natuurpark Cabo de Gata een akelige ontdekking: Tomas Martinez Lopez (77) ligt dood op een grindweg. Op het eerste gezicht lijkt de man een dodelijke val gemaakt te hebben. Maar een alerte speurder stelt vast dat er meer aan de hand is. De visser blijkt gedood na een harde klap van een steen. Bovendien is ook zijn auto gestolen.

Doorbraak
Uit analyse blijkt dat op de steen DNA zit van een onbekende. De jaren gaan voorbij en de moord lijkt voor altijd een mysterie te blijven. Maar in 2015 volgt een doorbraak: de speurders linken de moord aan Etienne Dedroog en stellen hem officieel in verdenking. Het is immers zijn DNA dat aangetroffen is op de steen.

Nu, anderhalf jaar later, vraagt Spanje de officiële uitlevering van Dedroog. De advocaat van de nabestaanden van de oude visser wil Dedroog laten ondervragen.

Drie andere doden
Dedroog zit in België een levenslange celstraf uit voor de roofmoord op het Vlaamse koppel Martin (71) en Mia (69) Blankaerts in 2011, ­eigenaren van een bed and breakfast nabij Neufchâteau. In Frankrijk wordt hij ook nog verdacht van de moord op B&B-uitbaatster Véronique Crettaz, een maand eerder.

Als Dedroog effectief achter de drie moorden zit, dan wordt hij meteen een seriemoordenaar. Iemand die waarschijnlijk vier moorden heeft gepleegd in drie verschillende landen. En dat allemaal binnen 50 dagen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →