KNMI geeft code geel af: hagel, onweer en windstoten

Print
KNMI geeft code geel af: hagel, onweer en windstoten

Afbeelding: -

Het KNMI heeft maandag code geel afgegeven voor heel Nederland. De voorspelde buien gaan gepaard met onweer, hagel en zware windstoten.

Vanaf halverwege de middag trekken er buien vanuit het zuiden en zuidwesten het land binnen, meldt Weerplaza. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en (zware) windstoten van 60-75 km/uur. In het zuiden kunnen de windstoten lokaal nog wat hoger uitpakken.

De buien breiden zich in de loop van de middag en vanavond verder over het land uit. In de loop van de avond neemt de kans op buien met onweer en windstoten weer af. Dinsdag is het opnieuw wisselvallig met buien, maar soms breekt ook de zon even door. Het wordt dan een graad of 7.

Lees ook: Code geel, maar de optochten gaan gewoon door

Meteorologische lente
Voor het gevoel misschien wel ongemerkt, maar morgen is het alweer de laatste dag van de meteorologische winter. Met andere woorden woensdag begint voor de weermannen en -vrouwen de lente. Het weer trekt zich er echter niets van aan. Het blijft de komende dagen wisselvallig en sommigen onder ons zullen het weer eerder als herfst typeren dan als lente. 

Ondanks het wisselvallige weerbeeld met regen en wind is het doen we het qua temperatuur niet eens zo gek. Normaal voor deze tijd jaar is het 's nachts een graad of 2 en overdag tussen 7 en 8 graden, daar zitten we gaandeweg de week net iets boven.