Vrees voor verzakkingen door Buitenring

Print
Vrees voor verzakkingen door Buitenring

Afbeelding: PAK

Werkzaamheden rond de Buitenring leiden plaatselijk tot verdroging bij Brunssum. Raadsfractie PAK vreest dat huizen verzakken en bomen en planten sterven.

Voor de aanleg van een viaduct aan de Hoogenboschweg onttrok de aannemer grondwater. Hoe lang het duurt voordat dat weer op peil is, kan de gemeente niet zeggen. Dat blijkt uit antwoorden die PAK kreeg op gestelde vragen.

Zes meter
Volgens de partij zou het waterpeil op de plek langs de Parkstadrandweg zes meter moeten stijgen. De fractie vreest onder meer verzakkingen. De gemeente verwacht niet dat huizen beschadigd raken of dat bomen en planten sterven. De aannemer monitort het grondwater. Onduidelijk is nog hoe diep het peil is gedaald. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen