Oscarorganisatie biedt excuses aan

© ANP

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft z'n excuses aangeboden voor de blunder tijdens de uitreiking van de Oscars. In een verklaring van de Academy staat: ,,We betreuren de fouten die zijn gemaakt tijdens de presentatie in de categorie beste film ten zeerste. We bieden excuses aan aan de cast en crew van La La Land en Moonlight, voor wie het moment enorm is aangetast. We prijzen de enorme waardigheid die zij toonden onder de omstandigheden."

ANP

The Academy biedt ook verontschuldigingen aan aan de twee acteurs die de verkeerde envelop in handen kregen. ,,Aan alle betrokkenen - inclusief onze presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway, de filmmakers en onze wereldwijde fans - onze excuses."

The Academy benadrukt in de verklaring dat PwC alle verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor het falen van het protocol.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal