Carnavalswagen onherstelbaar beschadigd na ongeval

© HBVL

Een praalwagen van carnavalsvereniging ‘Zonger béér gein plezéér’ uit Maasmechelen is zondagavond onherstelbaar beschadigd geraakt bij een ongeval. De wagen was op de terugweg van de carnavalsstoet in Eisden. Er vielen geen gewonden.

Redactie

“We hadden net een mooie optocht achter de rug”, zegt Jordy Stouten van de carnavalsvereniging. “Het was de eerste stoet van het seizoen. Van de ‘Muzelmennekes Maasmechelen’ hadden we de praalwagen gehuurd. Het was een spookslot met torens en een kassawagen.”

“Rond 20.15 uur trokken we met de wagen de brug over in Eisden. Beneden aan de brug op de Rijksweg begon de carnavalswagen lichtjes te slingeren. Daarbij raakten we een verkeersbord op een middenberm. Delen van ons spookslot en uitstekende ornamenten werden van de wagen afgerukt en kwamen op de weg terecht. Hier en daar liep de praalwagen scheuren op en kwam het vlechtwerk van ijzer bloot te liggen"

Een mooie droom spat uiteen voor de carnavalsvereniging. “Er stonden dit jaar nog deelnames gepland aan de stoeten in Rekem, Smeermaas, Uikhoven, Opgrimbie, Gellik, Mechelen-aan-de-Maas, Veldwezelt en Kotem”, zegt Stouten. “Gelukkig hebben we bij carnavalsvereniging ‘Wateratten Kotem’ al een andere wagen kunnen huren. Dat is ook een kasteel. Met die wagen hebben we maandag deelgenomen aan de optocht in Rekem en we gaan ook naar Smeermaas."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal