Weer onrustig in Brunssum

© iStock

In de nacht van carnavalsmaandag is het opnieuw onrustig geweest in Brunssum. De politie heeft echter niemand gearresteerd zoals zondagnacht, toen de politie optrad om tientallen jongeren te verdrijven bij muziekclub Woetsjtok. Dat zegt burgemeester Luc Winants.

Redactie

Winants betreurt het dat politiegeweld nodig was omdat bezoekers niet op tijd vertrokken. Volgens uitbater Patrick Quaedvlieg van Woetsjtok gebruikte de politie buitensporig geweld. Winants wil daar geen uitspraak over doen, maar wijst er wel op dat er nog geen klachten zijn ingediend en dat één bezoeker een klap kreeg. Binnen enkele weken wordt de actie geëvalueerd, als ook de camerabeelden zijn bekeken.Lees ook: 'Agenten verjagen jonge carnavalsvierders met wapenstok'

Volgens Winants was voor de uitbater blijkbaar niet duidelijk dat de zaak om 2.00 uur dicht moest. De gemeente schreef enkele weken voor carnaval alle ondernemers aan om de regels duidelijk te maken. Als er verzoeken zijn om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen wil Winants dat overwegen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal