Masteropleidingen in Limburg scoren hoog op ranglijst

Foto ter illustratie© AD/Shutterstock

Limburgse universiteiten en HBO scoren hoog met hun master-opleiding. Uit de Keuzegids Masters 2017 blijkt dat de in Heerlen gevestigde Open Universiteit (OU) met kop en schouders in de ranglijst van veertien universiteiten uitsteekt met een totaalscore van 73,5 punten.

Redactie

Hiermee stijgt de OU, die geen extra selectie-eisen stelt, een plaats sinds vorig jaar. Vijf masters (kunst- en cultuurwetenschappen, psychologie, computer science, software engineering en business process management&IT) krijgen in het afstandsonderwijs het predicaat topopleiding en van de negenmasters bij OU scoren zes een eerste plaats.

Maastricht University doet het eveneens goed op de master-ranglijst. Met een totaalscore van 62,5 staat de Limburgse universiteit op de tweede plaats van algemene universiteiten, net een half puntje onder de Tilburgse universiteit. Studenten van ‘Maastricht’ beoordeelden dertien masters als beste. Nijmegen, de Radboud Uni, kan zich weer de beste ‘brede, klassieke’ universiteit voor masters noemen, met nipte voorsprong op Groningen.

In het HBO staan de masters van Hogeschool Zuyd als middelgrote aanbieder op een tweede plaats. Volgens de Keuzegidsredactie kreeg vooral de muziekmaster kort geleden nog veel kritiek, maar deze heeft zich volgens de studenten sterk verbeterd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal