Carnaval niet belangrijkste voor omzet kroegen

© De Limburger

De vastelaovend is nog altijd ook in financieel opzicht een belangrijk feest voor Limburgse kasteleins. Tijdens een rondgang langs cafébazen gaven zij aan dat naar schatting tijdens de carnaval tussen de tien tot twintig procent van de jaaromzet wordt gehaald. Voor tal van kroegen, zeker die met terrassen, zijn de zomermaanden juli en augustus voor de omzet de belangrijkste tijd.

Jan Hensels

Ook tijdens de feestdagen in december is er vaker een piek in de omzet te zien. Cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek over de beste periodes voor de kroegen bevestigen het bovenstaande in grote lijnen. Jules Backes, mede-eigenaar van café de Locomotief in Venlo vindt eigenlijk dat hij als kroegbaas het hele jaar door voor beleving moet zorgen in de zaak. ,,Als je met vastelaovend een goede omzet kunt halen, waarom zou je dan niet proberen het hele jaar door een feestje te bouwen.’’

Lees meer over het belang van vastelaovend voor de kroegen in de krant van woensdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal