Partijen boos over ontslagvergoeding NS-topmannen

© NS

Partijen in de Tweede Kamer hebben vandaag boos gereageerd op de hoge ontslagvergoeding voor topmanagers van de Nederlandse Spoorwegen. Oppositiepartijen CDA en SP vragen zich af hoe het kan dat twee topmannen bijna zes ton meekregen.

Redactie

,,De reiziger op 3, 4 en 5.... Die twee managers stonden op 1 en 2'', twittert CDA-Kamerlid Martijn van Helvert. SP-Kamerlid Renske Leijten wil weten of minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën, als aandeelhouder van NS, hier voor tekende.

Sleutelpositie

De politici reageren op een bericht van de Telegraaf, die meldt dat het gaat om twee managers op een zogenoemde sleutelpositie. Zij zaten niet in de raad van bestuur. Vorig jaar kregen ze samen bijna zes ton mee toen ze ontslagen werden. Om wie het precies gaat, is niet bekend.

Twee jaar geleden leidde een schikking met NS-topman Timo Huges tot enorme ophef. Huges kreeg 175.000 euro mee nadat hij moest vertrekken wegens fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal