Opstandige automobilist wil niet wachten op optocht

© Bas Quaedvlieg

Een opstandige automobilist heeft dinsdagmiddag voor de nodige consternatie gezorgd bij de optocht van Landgraaf.

Marcel de Veen

De man had zijn wagen geparkeerd op de Markt van Schaesberg en wilde, net nadat de optocht was begonnen, wegrijden. Omdat de stoet al op weg was, hield een van de beveiligers de automobilist tegen. Doorrijden was ook niet mogelijk, omdat alle wegen volstonden met praalwagens en carnavalsgroepen.

WeerbarstigDe weerbarstige bestuurder liet zich echter niet tegenhouden, ook niet toen enkele omstanders voor de auto gingen staan. Na enig manoeuvreren wist hij deze mensen te ontwijken en reed hij een van de zijstraten in. Daar reed de man zich binnen de kortste keren vast op de deelnemers aan de optocht. Vervolgens probeerde hij via de stoep weg te komen, op de hielen gezeten door enkele collega’s van de eerste beveiliger.

SleutelsUiteindelijk reed de automobilist zich ook op het trottoir vast. Vervolgens lukte het een van de omstanders om de sleutels uit het contactslot te halen. Even dreigde er een handgemeen tussen de bestuurder en enkele woedende omstanders. De gealarmeerde politie kwam echter tussenbeide. Agenten namen de man mee voor verhoor.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal