YouTubers vinden metrotunnel vol bussen in Luik

Print
YouTubers vinden metrotunnel vol bussen in Luik

Afbeelding: YouTube

In de jaren zeventig zou Luik een metrostelsel krijgen. De gangen werden gegraven, de metro kwam er nooit. Een tunnel wordt sindsdien gebruikt om afgedankte bussen en trams in te stallen. YouTubers namen er een kijkje.

De Nederlandse YouTuber Vaeltax (Gover Sweep) zette vorige week een filmpje online, waarin hij met zijn collega Seekrz 'ergens in België' een illegaal bezoek brengt aan de 'ghost bus tunnel', schrijft HLN.

Creepy
Ze twee duwden een loszittend rooster langs de Maas open en daalden af in de tunnel. Dwalend door de duisternis hebben ze het onder meer over 'een creepy sfeertje'. Of de Nederlanders strafrechtelijk worden vervolgd, is niet bekend. Op de sociale media zijn velen vast plan om ook de tunnel te gaan bezoeken, wat niet mag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen