Opname optocht Valkenburg deels mislukt

© Loraine Bodewes

TV Valkenburg kan de beelden van de carnavalsoptocht van maandag slechts gedeeltelijk uitzenden. Veel opnamen zijn mislukt door problemen met de apparatuur.

René Willems

Voor de stichting TV Valkenburg is de maat vol. Directeur en eindredacteur Henk Jakobsen laat weten dat de lokale omroep evenementen als de carnavalsoptocht niet meer uitzendt als de stichting geen nieuwe apparatuur krijgt. Met de huidige installaties zijn geen verantwoorde programma’s meer te maken, constateert hij.

VersletenDe lokale omroep heeft bij de gemeente al eerder aangeklopt voor nieuwe apparatuur. Veel camera’s, montagetafels en geluidsapparatuur zijn oud, versleten en deels defect. De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul heeft het verzoek van de plaatselijke televisiemakers echter resoluut afgewezen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal