Roda JC oneens met categorie-indeling KNVB

© DL

Roda JC is het niet eens met het besluit van de KNVB om de club in te delen in categorie 1 (onder toezicht). De bond zou de jaarcijfers op haar eigen manier geïnterpreteerd hebben.

Redactie

'De KNVB heeft Roda JC op basis van een eigen interpretatie van de jaarcijfers 2015/2016 ingedeeld in categorie 1', schrijft de club op haar eigen website.

Afwijkende visieVolgens Roda JC wijkt de KNVB daarmee af van de door Roda en haar accountant opgestelde en respectievelijk goedgekeurde cijfers. 'De visie van de KNVB wijkt naar de mening van Roda JC af van de wettelijke bepalingen van toepassing op jaarrekeningen en bevat een fundamentele foutieve gedachte. Het beroep van Roda JC heeft de KNVB helaas niet op andere gedachten kunnen brengen.'PersoneelskostenRoda JC heeft volgens de verklaring ook aan de orde gesteld, dat de verwerking van met name de personeelskosten door de verschillende clubs niet uniform plaatsvindt, waardoor het gedoogbeleid van de KNVB tot verschillende uitkomsten leidt. De Kerkraadse eredivisionist beraadt zich op verder te nemen stappen.

Lees ook: Drie Limburgse clubs in categorie 1

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal