Drukte in verkeer door terugkerende wintersporters

© ANP

Wintersporters die komend weekeinde terugkeren naar Nederland moeten rekening houden met verkeersdrukte op de Europese wegen.

ANP

De schoolvakanties in de regio's midden en zuid lopen ten einde en dat levert volle wegen op, verwacht de VerkeersInformatieDienst VID.

GrenscontrolesVolgens de VID kan het op het Duitse wegennet richting noorden flink druk worden. Verder moeten vakantiegangers rekening houden met controles bij de Oostenrijks/Duitse grensovergangen van Kufstein, Salzburg en Passau. De grenscontroles leiden tot lange files.

SneeuwvalWie uit de Franse skioorden vertrekt kan te maken krijgen met hevige sneeuwval. In Frankrijk geldt voor zowel vertrekkers en terugkeerders code rood. Op welke dag van het weekeinde het gaat sneeuwen, is nog niet bekend. De VID adviseert wintersporters de situatie goed te blijven volgen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal