Veldjmuus piepen om uitslag optocht Roermond

Print
Veldjmuus piepen om uitslag optocht Roermond

Foto: Jeroen Kuit

Hij is ontstemd, grootvorst Dré Peters van carnavalsvereniging De Veldjmuus in Roermond. De wagen en de groep De Moezemaedjes, die in de Roermondse optocht onder de vlag van De Veldjmuus meetrok, viel niet in de prijzen.

Onbestaanbaar, vindt Peters. "De wagen en groep kreeg een tweede prijs in de optocht van Weert. In de Roermondse uitslag komen ze niet voor. Terwijl wagen en uitvoering euforie teweegbrachten bij iedereen die ik erover sprak.”

Koerswijziging
Peters stelt dat hem is medegedeeld dat wagens van officiële carnavalsverenigingen al enkele jaren niet meer mogen meedingen voor een prijs. „Ik wist niet wat ik hoorde. Dat betekent een koerswijziging. Prinsenwagens zijn altijd al uitgesloten geweest voor een prijs, maar andere wagens niet. De jury heeft blijkbaar de spelregels veranderd, zonder daar iemand van op de hoogte te brengen. Als dit de gang van zaken is, dan doen we volgend jaar niet meer mee.” Op Facebook uit Peters zijn onvrede.

Ontstemd
Voorzitter Hein Jambroers van het optochtcomité ontkent dat er sprake is van veranderde regels. "Er klopt niks van wat Dré Peters beweert. De wagens van de Veldjmuus zijn gewoon mee beoordeeld. Maar blijkbaar vond de jury ze geen prijs waard.” Jambroers is ontstemd over de manier waarop Peters maandag bij de prijsuitreiking zijn ongenoegen uitte in De Oranjerie. "Hij stond behoorlijk te kafferen.” Het optochtcomité wil niet op sociale media reageren op de discussie. Wel gaat het comité nog een officiële brief sturen aan De Veldjmuus om te reageren op de gang van zaken.