Docu met prins Lex moet vooroordelen carnaval wegnemen

Print
Docu met prins Lex moet vooroordelen carnaval wegnemen

Foto: Lé Giesen

De documentaire Nao ’t Zuuje moet vooroordelen over carnaval zoals polonaise lopen, stomdronken worden en vreemdgaan wegnemen. In de productie rondom prins carnaval Lex Uiting in Venlo komt juist de traditie, volkscultuur en nostalgie rondom vastelaovend naar voren.

Een team van producent Pieter Kuijpers volgde Jocusprins Uiting de afgelopen twee weken voor de docu, die begin volgend jaar wordt uitgezonden op NPO 3. In het spoor van Jocusprins Lex Uiting komt de kijker van de documentaire Nao ’t Zuuje in aanraking met meerdere personen in Venlo voor wie vastelaovend iets betekent en het leven bepaalt.

Interviews
De komende tijd proberen de makers het beoogde verhaal uit alle geschoten beelden te destilleren. Meerdere mensen uit de Venlose bevolking die een rol spelen tijdens carnaval zijn geïnterviewd en komen prins Lex Uiting en zijn adjudanten op meerdere plaatsen tegen.

„Zo gaat de kijker hopelijk zien hoe carnaval verweven is met Venlo.” Kuijpers wil nog niet kwijt welke bekende en minder bekende Venlonaren in Nao ’t Zuuje te zien zullen zijn.