Belgische buschauffeurs zijn jongeren zat

© iStock

Buschauffeurs in het Belgische Maasland en Midden-Limburg zijn het vandalisme op hun bussen goed zat.

HBVL

Sinds een maand worden de lijnen geteisterd door steeds dezelfde jongeren, die in Elen opstappen. "Die groep moet eruit”, zegt Geert Witters van het ACV. "We hebben de politie op de hoogte gebracht. Als dit blijft duren, willen chauffeurs binnenkort niet meer uitrijden. Zo ver mogen we het niet laten komen”, zegt hij tegen HBVL.

YoghurtHet laatste incident deed zich dinsdagavond tussen 17.00 en 17.30 uur voor in een bus op het traject tussen Maaseik en Maasmechelen. "De betrokkenen smeten dit keer een yoghurtpotje over het dashboard”, luidt het. "De chauffeur heeft nog wel doorgereden zodat de andere reizigers niet de dupe zouden worden, maar de controleurs werden verwittigd en kwamen ter plaatse. Het is nu al enkele maanden aan de gang. Het gaat om steeds dezelfde daders die de chauffeurs het leven zuur maken. Ze worden zelfs bedreigd. Dit moet stoppen.”

De jongeren maakten ook al ruiten stuk en besmeurden de bus met mayonaise. De daders komen steevast uit hetzelfde groepje van zes à zeven Maaslanders.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee