Wilders noemt Statenlid ‘zieke geest’

© AD

Geert Wilders heeft hard uitgehaald naar het Limburgse Statenlid Hans van Wageningen (D66). De man had in een opiniestuk geschreven dat de PVV-leider zou hopen op een aanslag, omdat hij daar zieltjes bij zou winnen. Wilders twitterde daarop: ‘’Bah bah. Wat een zieke D66-geest.’’

Siebrand Vos

Directe aanleiding voor het opiniestuk van het Statenlid was een tweet van het Heerlense raadslid Christian Petermann (RPN). Daarin was een foto van een poster met Alexander Pechtold gemonteerd in een demonstratie van Hamas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Reactie Wageningen“Met hun nepfoto’s glijden Wilders en Petermann verder af in de richting van een burgeroorlog’’, schreef Van Wageningen. ‘’Ze volgen een strategie die eerder door Hitler is gevolgd en nog niet zolang geleden door Milosevic (…). Hij hoopt op een aanslag voor de verkiezingen. En dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken.’’

Lees ook: Pechtold-montage: 'Dit gáát nergens over'

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee