Snelheid A2-tunnel Maastricht omhoog

© Projectbureau A2 Maastricht

De maximum snelheid in de A2-tunnels in Maastricht gaat omhoog. Nu mag in alle buizen nog hooguit 70 kilometer per uur worden gereden, straks is dat 100 op de A2 en 80 op de N2.

Redactie

De 70 kilometer per uur die sinds de opening van de tunnel in december geldt, was tijdelijk om automobilisten aan de nieuwe situatie te laten wennen. Dat staat te lezen op de website A2maastricht.nl.

SnellerTwee maanden later schroeft Rijkswaterstaat de snelheid op. In de onderste buizen voor doorgaand verkeer (A2) mag vanaf volgende week dertig kilometer per uur sneller worden gereden. In de bovenste laag van de tunnel voor lokaal verkeer gaat de snelheid met tien kilometer per uur omhoog. Althans in de richting Eindhoven. Zuidwaarts blijft de beperking nog even gehandhaafd totdat knooppunt Europaplein helemaal af is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee