Tbs voor moord op Weertenaar

© Jeroen Kuit

De rechtbank in Roermond heeft de 51-jarige Theo G. uit Weert voor de moord op zijn 73-jarige plaatsgenoot Mies Tomassen geen straf opgelegd. De rechtbank verklaarde G. donderdagmiddag geheel ontoerekeningsvatbaar en legde de maatregel van tbs met verpleging op.

Jos Bouten

De rechtbank neemt daarmee het advies over van deskundigen om G. volledig ontoerekeningsvatbaar te verklaren. G. is daardoor niet strafbaar en kan daarom geen straf krijgen. Hij is ernstig ziek en heeft behandeling nodig in een zeer streng beveiligde kliniek, aldus de rechtbank.

Op 29 augustus 2016 spookte de gedachte door het hoofd van G. dat ‘ze’ acher hem aan zouden zitten. Een busje zou al klaarstaan om hem mee te nemen. Om dat te voorkomen, zou hij iemand dood moeten maken.

WaasG. ging naar de buurman die hem drie jaar daarvoor bij een drugsdelict verraden zou hebben. Die buurman was wel thuis, maar maakte niet open. Met een waas in zijn hoofd belde G. daarna aan bij Mies Tomassen. Die maakte de deur open wel open en dat werd hem fataal. G. stormde naar binnen en stak enkele malen toe.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee