Oliseh zet Aziz Khalouta uit selectie

© Ermindo Armino

Fortuna-trainer Sunday Oliseh heeft Aziz Khalouta donderdag tijdens de laatste training voor de thuiswedstrijd (20.00 uur) tegen Jong PSV uit de selectie gezet.

Ron Langenveld

Volgens Oliseh was het gedrag van de aanvaller binnen de spelersgroep niet zoals het zou moeten zijn. Verder wilde de trainer geen commentaar geven op de maatregel. Khlaouta werd een aantal weken geleden tijdens een oefenduel ook al eens naar huis gestuurd.

LastigVolgens Oliseh is sowieso al lastig om 26 voetballers gemotiveerd en tevreden te houden. “Dat is niet makkelijk als je er zo veel hebt”, liet Fortuna-trainer Sunday Oliseh donderdag weten na de laatste training voor de wedstrijd tegen Jong PSV.

Met een invalbeurt hier en een wissel daar probeert Oliseh er tijdens wedstrijden zo veel mogelijk een mouw aan te passen. En zo staat bijvoorbeeld ook vrijdag waarschijnlijk niet de Braziliaan Vitor Saba in de basis op het middenveld maar Jordi Briels. “Iedereen moet een kans krijgen om te spelen”, verklaart Oliseh. “Jordi heeft zich deze week goed laten zien.”

Goede reeksDe trainer hoopt dat Fortuna de goede reeks van na de winter tegen Jong PSV kan voortzetten. Maar dat zal niet makkelijk worden. “Jong-PSV is een goed georganiseerd team, dat met zelfvertrouwen op het veld staat.” Middenvelder Jorrit Smeets is er vanwege zijn blessure ook tegen Jong PSV niet bij. Djibril Dianessy is niet helemaal fit. Roald van Hout is hersteld van zijn kwetsuur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee