MVV zoekt zonder Nys naar juiste vorm

© Ermindo Armino

MVV moet het tegen Almere (vrijdag 20.00 uur) doen zonder Pieter Nys. Hij stond dit seizoen elke wedstrijd in de basiself van de Maastrichtenaren, maar hij is geschorst. Ook Luis Pedro kan niet meespelen in de thuiswedstrijd tegen Almere City wegens een te grote verzameling gele kaarten.

Emil Visser

De Maastrichtenaren zitten in een lastige periode. Na drie gelijkspelen tegen Achilles, Jong Ajax en Eindhoven, verloren ze afgelopen vrijdag met 4-0 van Cambuur Leeuwarden. “Dat is te veel”, kijkt Ron Elsen terug op die nederlaag. Cambuur is een goede tegenstander, maar zoveel treffers mogen we niet tegen krijgen. We speelden op het niveau van een 4,5, terwijl Cambuur juist een hele goede wedstrijd speelde, op het niveau van een 8,5.”

VormDaarmee is duidelijk dat de vorm van de Maastrichtenaren in een dip zit. Elsen: “Het is onmogelijk om het hele seizoen in topvorm te verkeren. De eerste seizoenshelft hebben we het uitstekend gedaan. Nu is het minder, maar de goede vorm komt weer terug. Daar ben ik van overtuigd.”

Maar Elsen benadrukt dat op ‘vorm’ niet valt te trainen. “Het is ongrijpbaar. Het is vaak een ritme, een goed gevoel. Het kan zomaar omslaan als een bal wel goed valt.”

MeevoetballenAlmere City is geen simpele opponent om aan die vorm te werken. De Flevopolderploeg staat vier punten achter MVV op de achtste plaats. Wel heeft Almere moeite om het doel schoon te houden. In zes wedstrijden kreeg het zestien doelpunten tegen. “Almere speelt open voetbal en is qua stijl wel met ons te vergelijken”, stelt Elsen. „Ik denk niet dat Almere zich zal ingraven tegen ons zoals sommige andere ploegen die hier op bezoek komen. Als ze meevoetballen kan het een leuke wedstrijd worden.

Vermoedelijke opstelling MVV: Geens; Labylle, Kuipers, Pereira, Ciranni; Schroijen, Ippel, Loshaj; Gijzen, Verheijdt, Nwakali

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee