Loos alarm met gasflessen in Brussel

© hbvl

De politie in Brussel heeft donderdag aan het eind van de middag een verdacht voertuig aan de kant gezet waarin gasflessen bleken te liggen. Onderzoek door de ontmijningsdienst van het leger wees uit dat het om slechts een volle en een lege gasfles ging.

ANP

Volgens het Openbaar Ministerie in Brussel zijn er in de vrachtwagen geen explosieven of een ontstekingsmechanisme gevonden. Er werden enkele knallen gehoord, die volgens het parket ,,te maken hadden met de werkzaamheden van de ontmijningsdienst".

De chauffeur van de bestelwagen had de aandacht getrokken doordat hij drie keer door rood reed. Het parket in Brussel wil vooralsnog over de identiteit van de chauffeur geen mededelingen doen. De man had geweigerd de laadbak van zijn voertuig te openen.

Belgische media speculeerden vrijuit over de mogelijkheid of het incident iets met terreur te maken had. De burgemeester van het Brusselse gewest Sint-Gilles, Charles Picqué, had gezegd dat de chauffeur bekend staat als geradicaliseerd. Het parket deed daarover echter nog geen mededelingen.

Het gebied rond de vrachtwagen op de Hallepoort in Brussel-Zuid werd geruime tijd afgesloten en deels ontruimd. Die maatregel veroorzaakte in de omgeving een behoorlijke verkeerschaos. In de loop van de avond werd de afzetting opgeheven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee