Tienermeisjes opgepakt voor verspreiden naaktfoto's scholieren

Archiefbeeld ter illustratie

Archiefbeeld ter illustratie© Thinkstock

Drie tienermeisjes zijn afgelopen dagen aangehouden voor het verspreiden van (naakt)foto's van scholieren in Zeeland. Ze zitten alle drie nog vast.

Bas Bareman

Het drietal beheerde de Instagram-account 'exposing_zeeland’, waar ze (naakt)foto’s van scholieren van verschillende middelbare scholen in Zeeland op publiceerden. Het account, dat inmiddels verwijderd is, had zo'n 1600 volgers.

De politie hielden dinsdag twee meisjes (15 en 16 jaar) uit Goes en Middelburg thuis aan. Agenten namen hun telefoons en laptops in beslag voor onderzoek. Daaruit bleek dat er nog een derde meisje bij het instagram-account betrokken was. Dat 16-jarige meisje - woonachtig in Hulst - is woensdag aangehouden.

Zes aangiftesDe meisjes uit Goes en Middelburg zijn na hun aanhouding overgebracht naar een politiecel in Torentijd in Middelburg. Daar zitten ze op dit moment nog vast. Ze zijn diverse malen gehoord door agenten en hebben verklaringen afgelegd. Het meisje uit Hulst zit vast op het politiebureau in Terneuzen.

De politie richt zich nu op zes aangiftes. Die aangiftes zijn gedaan door jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud uit verschillende woonplaatsen in Zeeland. ,,Er zijn meer aangiftes gedaan met betrekking tot deze zaak, maar er is nu niet genoeg bewijs om alle zaken mee te kunnen nemen", meldt de politie.

Voor de rechterDe telefoons en laptops van de aangehouden meisjes blijven voorlopig bij de politie voor verder onderzoek. De Officier van Justitie bepaalt op een later tijdstip bepalen of de verdachten hun apparatuur terugkrijgen.

Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt door de politie. Zij moeten later voor de rechter komen. Die zal dan de straf bepalen voor de meisjes.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee