Limburgse kieslijsten buiten de provincie bezorgd

Print
Limburgse kieslijsten buiten de provincie bezorgd

Afbeelding: ANP

Verkeerd bezorgde Limburgse kieslijsten. Biljetten uit Horst aan de Maas belandden in Helden, Maasbree en Goes. Venlose lijsten werden bezorgd in de gemeente Westland.

PostNL heeft diverse Limburgse kandidatenlijsten voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen bezorgd in verkeerde gemeenten. Zo ontvingen enkele inwoners van Helden en Maasbree kieslijsten met daarop alle stembureaus uit Horst aan de Maas.

Verkeerd bezorgd
Biljetten uit die gemeente belandden bij ten minste vier inwoners van Goes (provincie Zeeland). Kandidatenlijsten uit Venlo werden bezorgd in een straat in de gemeente Westland (Zuid-Holland).

PostNL drukt en bezorgt de kandidatenlijsten voor een groot deel van de Nederlandse gemeenten. Het bedrijf noemt de fouten vervelend en zegt kiesgerechtigden zo snel mogelijk alsnog de juiste lijst te bezorgen. Volgens PostNL wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Vouwmachine
Venlo en Goes hoorden van het postbedrijf dat er waarschijnlijk enkele biljetten in een vouwmachine zijn blijven hangen. Deze kwamen vervolgens terecht tussen kieslijsten voor andere gemeenten. Een woordvoerder van PostNL kon die lezing vrijdag niet bevestigen. „Maar ik kan me goed voorstellen dat dit hier mogelijk de oorzaak van is.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje