Beschaamd en verlegen over je geloof

© ANP

Elke gedoopte christen heeft de opdracht zijn geloof uit te dragen. Het lijkt wel valse schaamte dat veel gelovigen niet openlijk voor hun geloof durven uit te komen.

Wim Doesborgh

Dat zegt bisschop Frans Wiertz van Roermond in zijn jaarlijkse vastenbrief die het weekeinde van 4 en 5 maart in alle parochiekerken van het bisdom wordt voorgelezen.

De missionaire kerk, de kerk die zijn verhaal naar de mensen wil brengen, doet volgens de bisschop altijd een appel op alle gelovigen om te getuigen, niet alleen op priesters, religieuzen en diakens. Schaamte en verlegenheid weerhouden velen echter daarvan.

„Dat is nergens voor nodig”, vindt Wiertz. „Het is toch onze diepste levensovertuiging? Daar hoeven we niet voor weg te lopen. Vertel maar aan uw kinderen en kleinkinderen, aan uw vrienden, buren en bekenden dat u gelooft. Als kerk mogen we ons niet in onszelf opsluiten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee