Rechtszaak tegen burgemeester Heijmans ingetrokken

Burgemeester Jos Heijmans van Weer werd door de Bond van Wetsovertreders op de korrel genomen, omdat hij een groep stelende en overlastgevende Noord-Afrikaanse asielzoekers 'huisarrest' gaf in het azc in Weert.

Burgemeester Jos Heijmans van Weer werd door de Bond van Wetsovertreders op de korrel genomen, omdat hij een groep stelende en overlastgevende Noord-Afrikaanse asielzoekers 'huisarrest' gaf in het azc in Weert. © John Peters

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft haar zaak over het noodbevel van burgemeester Jos Heijmans van Weert bij de bestuursrechter ingetrokken. De aangifte tegen de burgemeester wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving van Noord-Afrikaanse asielzoekers loopt gewoon door.

Redactie

Heijmans legde vorig jaar via een noodbevel 26 criminele Noord-Afrikaanse huisarrest op in het azc in Weert. Volgens de BWO is er sprake van onrechtmatige vrijheidsberoving door de burgemeester en deed aangifte.

De Rijksrecherche heeft Heijmans daarover donderdag ondervraagd. De BWO was gisteren aan de beurt. Die denkt een extra troef in handen te hebben. „In het noodbevel staat dat de politie de asielzoekers die zich er niet aan houden drie maanden op kan sluiten”, stelt Christiaan Bekema, secretaris van BWO. „Daarmee heeft de burgemeester de asielzoekers geïntimideerd. De politie kan namelijk niemand in de gevangenis opsluiten. Dat is nog altijd aan de rechter.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee