Rijk worden van een konijn

© DL

Je begint met een konijn en je eindigt met een luxe appartement bij een skipiste in Zuid-Duitsland. En dat enkel en alleen op basis van ruilen, zonder één cent te investeren. Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts deden er vier jaar over. Nu gaan ze met hun verhaal het theater in.

Guus Urlings

Ze hebben niet één keer hoeven te huilen, zeggen Albert Klein Haneveld (45) uit Monnickendam en Stefan Egberts (41) uit Amsterdam. Waarmee ze een nagenoeg onverwoestbare volkswijsheid naar de prullenbak verwijzen. Van ruilen komt huilen? Ga toch weg! Van ruilen kun je juist rijk worden. Mits...

Het begon met een ideetje van het duo - programmamakers van professie - voor een televisieprogramma voor kinderen. Gaandeweg groeide bij Klein Haneveld een grootser plan. „In theorie zou je echt rijk moeten kunnen worden door stug dingen te blijven ruilen voor dingen die steeds een beetje meer waard zijn. Dat werd de uitdaging. Bewijzen dat zoiets inderdaad kan.”

KonijnHet begon vier jaar geleden met een konijn dat via Marktplaats werd aangeboden. Gratis af te halen. „Dan ga je kijken: wie wil er voor zo’n dier zorgen. In het begin gingen we bij iedereen langs, van kinderboerderij tot dierenwinkel, en het verbazingwekkende is dat iedereen in zo’n situatie écht na gaat denken over de vraag of hij misschien iets heeft om mee te ruilen.”

Zo werd het konijn al snel een halogeenoven, met dank aan een dame die toevallig zo’n apparaat had staan. Het begin van een lange keten van ruilacties, waarbij het duo onder meer eigenaar werd van een dakpannenlift, een kunstwerk en - tegen het einde van de rit - een Rolls-Royce.„Er komen echt onwaarschijnlijke aanbiedingen op je pad. Sommige deals hebben we laten liggen omdat er een luchtje aan zat.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee