Circus Den Haag komt naar Limburg

Pieter Omtzigt (CDA) spreekt zaal De Spil in Maasbracht toe.

Pieter Omtzigt (CDA) spreekt zaal De Spil in Maasbracht toe. © John Peters

Met de verkiezingen vlak voor de deur, weten de dames en heren politici uit Den Haag de provincie gemakkelijk te vinden. Notities aan de kantlijn bij de uitstapjes naar stad en land.

Wim Doesborgh

Het is even schrikken voor CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij komt deze middag in Maasbracht praten over pensioenen. Een paar uur later dan gepland, want Pieter is zojuist naar de begrafenis van zijn tante geweest. Maar als hij dan zaal De Spil aan de Suikerdoossingel binnenstapt, moet hij de knop flink omdraaien: de zaal is nog uitbundig versierd in de kleuren van de plaatselijke carnavalsvereniging. Op de bühne ziet hij tot zijn opluchting dat in elk geval de buutteton nog net op tijd is vervangen door een echt spreekgestoelte. Dat scheelt.

De meeting is onderdeel van wat het CDA ‘Pieters Pensioentour’ heeft gedoopt, een rondje Omtzigt door het land, waarin het Kamerlid inzicht geeft in de toekomst van de pensioenen en, uiteraard, wat het CDA daaraan gaat doen. Hij wil met iedereen in debat die daar vragen over heeft. Welnu: óf de Limburgers zijn dik content met hun pensioenregeling of ze hebben weinig fiducie in Pieter.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee