Terugkerende wintersporters in lange files

© ANP

Wintersporters die huiswaarts richting Nederland keren hebben zaterdag last van volle wegen in Duitsland en Oostenrijk. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

ANP

In Duitsland zorgen vooral de grenscontroles voor files. Vroege vertrekkers stonden al voor 06.00 uur vast bij de grensovergang van Kufstein (A93). Op het hoogtepunt van de drukte loopt de file daar op tot 15 à 20 kilometer. Ook bij Salzburg (A8) en Passau (A3) zijn grensfiles mogelijk.

Op andere plekken, vooral in de (zuid)westelijke Alpen zorgt sneeuw voor verkeershinder. Voor delen van Zwitserland en Oostenrijk geldt weercode rood voor zware windstoten. In Frankrijk geldt voor autobestuurders code rood voor verkeersdrukte.

Ook wintersporters die nog vanuit Nederland naar de Alpen afreizen moeten zaterdag rekening houden met oponthoud. Vooral op de bekende routes zoals de A43/N90 in Frankrijk, de Fernpas (B179) in Oostenrijk en de wegen rond Munchen loopt het vast.

De files zijn zaterdagavond opgelost. Op zondag wordt er geen hinder verwacht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee