Dumoulin vijfde in spectaculaire Strade Bianche

© ANP

Tom Dumoulin is zaterdag knap als vijfde geëindigd in de spectaculaire Italiaanse wielerklassieker Strade Bianche. De zege ging naar Michal Kwiatkowski. De Pool kwam na 175 kilometer fietsen over vele grindwegen als eerste over de finish in Siena.

AD

Greg van Avermaet, winnaar van Omloop het Nieuwsblad, werd tweede in Italië. Tim Wellens en Zdenek Stybar volgden de Belg op de voet.Voor Kwiatkowski was het de tweede keer dat hij de Italiaanse koers won, eerder gebeurde dat in 2014. OpgaveWereldkampioen Peter Sagan hield het voortijdig voor gezien. De Slowaak voelde zich niet lekker. In de laatste 40 kilometer meldden de grote namen zich aan het front, onder hen Dumoulin die echter op de Colle Pinzuto op 18 kilometer van de streep even het viertal Van Avermaet, Wellens, Zdenek Stybar en Kwiatkowski moest laten gaan. De Limburger van Team Sunweb sloot weer aan, net als de Deen Christopher Juul Jensen en de Australiër Luke Durbridge.VandoorNog voor de laatste grindstrook, Le Tolfe, was Kwiatkowski er vandoor. De wereldkampioen van 2014 bouwde zijn voorsprong gestaag uit en kon met een geruststellende marge aan het laatste klimmetje naar het Piazza del Campo beginnen. Op het beroemde plein werd de 26-jarige Pool de opvolger van de Zwitser Fabian Cancellara.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee