Trump: Obama liet mij afluisteren in de Trump Tower

Donald Trump.

Donald Trump.© EPA

De Amerikaanse president Trump heeft zaterdag een tweet de wereld ingestuurd, waarin hij beweert dat de voormalige president Barack Obama hem heeft laten afluisteren. ,,Vreselijk. Net ontdekt dat Obama me liet afluisteren in Trump Tower", klinkt het.

AD

Volgens Trump liet Obama de Trump Tower in New York afluisteren vlak voor zijn verkiezingsoverwinning, maar vooralsnog komt Trump niet met bewijzen op de proppen voor claim via zijn geliefde sociale medium.

Watergate,,Ze hebben niets gevonden. Dit is McCarthyisme", tweet Trump. Hiermee verwijst hij naar de Republikeinse senator Joseph McCarthy die in de jaren vijftig van de twintigste eeuw een heksenjacht hield op communisten in de VS.

Wat later tweet Trump ook nog dat Obama zijn telefoon had laten aftappen in oktober, vlak voor de verkiezingen. "Dit is Nixon/Watergate! Zieke man!", aldus Trump.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee