Ongenaakbare Kramer leidt voor debutant

© ANP

Als vertrouwde koploper begint achtvoudig kampioen Sven Kramer zondag aan de slotdag van het WK allround in Hamar. De Fries veroverde dankzij een sterke race op de 5000 meter de leidende positie in het algemeen klassement. De olympisch en wereldkampioen op deze afstand zegevierde in een tijd van 6.12,33.

AD

Patrick Roest verbeterde zijn persoonlijke record met ruim 4 seconden: 6.15,10. Daarmee reed de 21-jarige ploeggenoot van Kramer de tweede tijd.

Verrassende debutantRoest, die eerder ook op de 500 meter een persoonlijke toptijd neerzette (vierde in 36,27), bezet in het tussenstand eveneens de tweede plek. De verrassende debutant moet zondag op de 1500 meter 0,42 seconde goedmaken op Kramer.

Jan Blokhuijsen, die in een mooi duel nipt van Roest verloor op de 5000 meter met de derde tijd van 6.15,99, staat na de eerste WK-dag op de derde plek. De Nederlands allroundkampioen heeft een achterstand van 0,89 seconde op Kramer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee