Open dag nieuw hospice Panningen trekt 2000 bezoekers

Belangstellenden nemen een kijkje in het nieuwe hospice in Panningen.

Belangstellenden nemen een kijkje in het nieuwe hospice in Panningen.© Mara van den Oetelaar

Het hospice in Panningen dat maandag van start gaat, heeft zaterdag tijdens een open dag in 7 uur tijd maar liefst 2000 bezoekers getrokken. In groepjes van ongeveer 15 zijn de mensen door het gebouw rondgeleid, terwijl buiten voortdurend een lange rij heeft gestaan.

Pieternel Kellenaers

De reacties zijn overwegend enthousiast over de tot Plattelandshoés omgebouwde school. Daar kunnen mensen nu niet alleen terecht voor stervensbegeleiding maar ook voor respijtzorg: als mensen na een ingreep in het ziekenhuis tijdelijk te hulpbehoevend zijn om zelfstandig te kunnen functioneren.

Gulle giftenHet Plattelandshoés is tot stand gekomen op initiatief van inwoners van de gemeente Peel en Maas. Mede dankzij een gemeentelijke lening van ruim 2 ton en gulle giften van bewoners is het moderne hospice met negen tweepersoons kamers gerealiseerd.

De eerste gasten zullen komende week arriveren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee