Pitbull redt jongetje (9) nadat moeder hem probeert te verdrinken

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© Het Nieuwsblad

In de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales heeft een moeder (27) geprobeerd haar twee zoontjes te verdrinken in een rivier. Het jongste kind van amper vijf jaar oud overleefde het incident niet. Zijn negenjarige broertje kon gered worden door een pitbull.

METRO.CO.UK

Volgens de politierapporten had de moeder - die om juridische redenen niet genoemd mag worden - donderdag aan een vriendin verteld dat ze “haar kinderen moest verdrinken”. Nadien had ze hen meegenomen naar de rivier Murray.

PitbullDaar sleurde ze haar twee zoontjes het water in en hield ze hun hoofdjes onder water. Het jongste kind overleefde het niet. De politie trof zijn levenloze lichaam aan in de rivier. “Hij was zo klein. Het was echt verschrikkelijk om te zien. Iedereen is er kapot van”, reageerde een medewerker van de hulpdiensten.

Zijn oudere broertje wist wel te overleven door de tussenkomst van een pitbull. Het dier had de vrouw aangevallen totdat ze het kind losliet, zo meldt de Herald Sun. Het kind liep daarbij lichte verwondingen op.

Voorwaardelijk vrijDe 27-jarige moeder heeft zichzelf aangegeven bij een lokaal politiekantoor. Ze werd meteen gearresteerd op beschuldiging van moord en poging tot moord.

Naar verluidt was ze een maand eerder onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis. De grootouders van de kinderen hadden de autoriteiten eerder al gewaarschuwd dat de moeder een gevaar zou vormen voor de jongens.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee