Brand in leegstaand bejaardenhuis

Foto van de brand in het voormalig klooster/bejaardenhuis op 3 maart 2017

Foto van de brand in het voormalig klooster/bejaardenhuis op 3 maart 2017© De Limburger

De brandweer moest zaterdagavond uitrukken voor een brand in een leegstaand bejaardenhuis in Herten. De melding kwam rond half acht binnen.

Jan Hensels

Het leegstaande voormalige bejaardenhuis, waar brand is uitgebroken, bevindt zich aan de Hoogstraat in Herten.

Bij de brandweer kwam de melding binnen dat de vlammen uit het dak sloegen. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt het pand niet bewoond.

ZolderetageRond negen uur had de brandweer de brand onder controle maar kon nog niet het sein brand meester gegeven worden. De brand woedde volgens een woordvoerder op de zolderetage, de vierde verdieping van het complex. De brand ging gepaard met enige rookontwikkeling.

Omwonenden werd geadviseerd daarom ramen en deuren dicht te houden. Het complex van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid was volgens de zegsman al acht jaar niet meer in gebruik. Wel werd het leegstaande pand in het centrum van Herten vaker voor oefeningen van de brandweer gebruikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee