Zwak en apathisch Roda speelbal van PSV

© ProShots

Een zwak en apathisch Roda JC heeft zich zaterdagavond in Eindhoven zonder slag of stoot naar de slachtbank laten leiden. De Kerkradenaren mochten de handen dichtknijpen dat PSV nog veel kansen liet liggen: 4-0. Door de nederlaag zakt Roda een plaats, naar de zestiende plek.

Roel Wiche

Schahin miste al na negentig seconden een droomkans om Roda op voorsprong te zetten. Voor een leeg doel kopte de Duitse spits naast. PSV kwam met de schrik vrij en begon aan een grote omsingeling van de Kerkraadse veste.

CapitulerenDoelman Van Leer hield met enkele prima reflexen Pröpper en Pereiro van scoren af, maar moest halverwege de eerste helft dan toch capituleren. Moreno verzilverde met het hoofd een corner: 1-0. Even later keek de Roda-defensie apathisch toe hoe Siem de Jong ongehinderd de 2-0 in het doel liep.

Heer en meesterMet Rosheuvel voor de onzichtbare Van Velzen hoopte Roda na rust wat tegen te sputteren. Maar daar kwam helemaal niets van terecht. PSV bleef heer en meester. Moreno kreeg alle ruimte om zijn tweede treffer uit een corner binnen te koppen (3-0). Na een overtreding van Ananou op invaller Locadia scoorde ook Siem de Jong zijn tweede doelpunt van de avond, uit een penalty:4-0. Verder liep de score niet op, na een wedstrijd die nooit een wedstrijd was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee