Energiek BSW naar overtuigende zege

© iStock

Hekkensluiter BSW heeft zaterdagavond op zeer overtuigende wijze een eclatante 99-79 zege geboekt op Aris Leeuwarden.

Paul Vek

De Weerter basketballers sloegen de beslissende kloof nog voor rust toen het een 10-0 run plaatste en met 44-34 aan de leiding kwam. Na de pauze (44-35) kwam Aris even dichtbij (54-52) zonder dat dit BSW uit het evenwicht bracht.

WerklustDe ploeg liet vanaf dat moment met heel veel energie en werklust fantastisch teambasketbal zien. Net als vorige week tegen Den Bosch werd ook Aris met een felle en efficiënte press geconfronteerd die tot diverse Weerter balveroveringen leidde.

PuzzelstukjesAan alle kanten vielen vervolgens de puzzelstukjes in elkaar waardoor de thuisploeg acht minuten voor tijd een 77-59 voorsprong had. Driepunters vielen als rijpe appels en onder de borden buffelde een uitblinkende Dyon Halman zich uit de naad. Ook Aleek Pauline, die in januari naar Weert kwam, zorgde voor veel meerwaarde met zowel scorend als controlerend spel. Uiteindelijk eindigden vijf BSW-spelers in de dubbele cijfers en was de derde seizoenszege een feit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee