Opa (95) verzamelt eindelijk voldoende moed om uit de kast te komen

© Youtube

De populaire YouTuber Davey Wavey heeft een ontroerende video op zijn kanaal gepost waarin hij Roman interviewt, een 95-jarige opa die pas kortgeleden aan zijn familie heeft verteld dat hij homo is. Roman heeft 90 jaar gewacht om uit de kast te komen, maar is zijn geloof in de ware liefde nooit verloren.

AD

Wavey kwam in contact met Roman via diens kleinzoon Brandon Gross, die momenteel werkt aan een documentaire over zijn opa onder de titel 'On My Way Out'. Roman is 67 jaar getrouwd, heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind. Al sinds zijn vijfde weet hij dat hij homoseksueel is. ,,Er waren dingen over mij waarvan ik wilde dat de wereld ze zou weten," zegt hij.,,Ik vertelde hen dat ik geboren ben en dat ik mijn hele leven homo was. Ik vertelde hen de hele tragedie van mijn leven en toen begrepen ze wat mij overkomen was", aldus Roman. ,,Kun je het je voorstellen, 90 jaar in de kast zitten?" vraagt hij aan Wavey.

LevenspartnerOndanks zijn hoge leeftijd hoopt Roman nog een mannelijke levenspartner tegen te komen. Wanneer Wavey vraagt op wat voor type hij valt, geeft Roman een hartverwarmend antwoord: ,,Het maakt me niet uit hoe hij eruitziet", zegt hij. ,,Ik kijk niet naar het gezicht, ik kijk naar het hart. Iemand om tegenaan te leunen... iemand die het hart voelt kloppen.''

,,Ik zal er heel eerlijk over zijn. Ik heb geen mentale of fysieke connecties nodig, maar ik wil het. Ik wil gaan slapen en iemand dicht bij me hebben. Alleen maar om zeker te zijn dat er iemand om me geeft."

Worsteling,,Ik denk dat er veel te leren valt uit deze video", zegt Wavey tegen The Huffington Post. ,,Het biedt een soort van inzicht in de geschiedenis, van hoe ver we gekomen zijn. En van de dingen waarmee deze man geworsteld moet hebben.'' Velen vochten volgens Wavey met bloed, zweet en tranen voor de erkenning van homoseksualiteit, zodat de wereld er vandaag anders uitziet en minder mensen zich gedwongen voelen om in de kast te blijven. Maar er is ook de ruwe menselijkheid. ,,Of je nu gay bent of niet, het verhaal van Roman beroert de gemoederen van ons allemaal. In een tijd waarin de wereld vaak verdeeld aanvoelt, is het goed om herinnerd te worden aan onze gemeenschappelijke menselijkheid."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee