Een dorpsfiguur uit Blitterswijck is niet meer

© Mara van den Oetelaar

De man die vrijdag dood in zijn huis in Blitterswijck is gevonden, was een echte dorpsfiguur. Hij voetbalde bij de lokale club en was bestuurslid van cv De Ruuk en het Gilde, Hij had een vrouw,

Pieternel Kellenaers

Zie ook: Politie verricht sporenonderzoek in woning dode man Blitterswijck

Al 16 jaar vervulde de dood gevonden man uit Blitterswijck een belangrijke rol als Eerste Gildemeester (voorzitter) van het St. Antonius Abt. Dekenschatbewaarder (penningmeester) Sraar Gooren van het Gilde kent hem al langer. Gooren: „Ik ken hem al vanaf zijn jeugd omdat ik leider was van zijn voetbalteam. Hij was een markant figuur, een spontane optimist en altijd bereid om te helpen. Mede door zijn inzet hebben we 70 leden. De laatste tijd spraken we wekelijks over het schietterrein dat moet wijken uit het winterbed van de Maas vanwege de hoogwaterbescherming. We waren allebei gelukkig met de nieuwe locatie bij de oude kasteelruïne. Een mooie historische plek voor een vereniging die al sinds 1485 bestaat.”

KoningszilverHet slachtoffer bewaarde in zijn huis aan de Jan Franssenstraat het koningszilver van het Gilde. Dit deels 17e-eeuws zilver heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd doordat het is ingegraven. Gooren: „We hopen dat het er nog is want het heeft voor ons heel veel waarde.” Maar boven alles is het Gilde in shock en rouw. De bestuursleden besloten zaterdagmiddag de vlag bij de St. Antonius kapel op de hoek van de Langstraat halfstok te hangen. Een voorbeeld dat veel inwoners volgden. Gisteren zijn bovendien nog een foto van het slachtoffer en kaarsjes en bloemen in de kapel gezet. ’Wat een drama, onbeschrijflijk verdriet. Pijn tot in het binnenste van onze ziel’, staat op een briefje dat iemand er achterliet.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee