D66: Jos Heijmans Weert burgemeester van het jaar

Print
D66: Jos Heijmans Weert burgemeester van het jaar

Afbeelding: Jeroen Mooijman

De burgemeester van Weert, Jos Heijmans, is volgens D66 de beste burgemeester van Nederland . D66 – de partij waar Heijmans lid van is- benoemde hem daarom tot burgemeester van het jaar.

Heijmans is volgens die partij iemand die voor de troepen uit durft te lopen en vernieuwend is. Vooral over het optreden in het asielvraagstuk, is D66 te spreken. “Burgemeester Jos Heijmans is HARD voor én heeft HART voor asielzoekers in zijn gemeente”, aldus een woordvoerder.

Het is de derde onderscheiding in een paar maanden tijd voor Heijmans. Begin dit jaar werd hij door GeenStijl al uitgeroepen tot ‘Nederlander van het Jaar 2017’. Het weblog prees de D66-burgemeester voor het huisarrest dat hij vlak voor de kerstdagen in Weert oplegde aan 26 aso-asielzoekers die de boel danig verstierden met hun wangedrag.

Drie maanden eerder benoemde DWARS, de jongerenclub van GroenLinks, Heijmans tot meest Dwarse Politicus van het Jaar 2016, omdat hij een Syrische vrouw met haar vier kinderen hielp onderduikentoen zij dreigde naar Duitsland te worden uitgezet.

Heijmans kan zo’n titel wel waarderen, zegt hij. “Al vind ik het eigenlijk wat bizar dat wanneer als je als bestuurder je werk doet, dat blijkbaar bijzonder is.“

Het is overigens voor het eerst dat D66 iemand uitroep tot burgemeester van het jaar.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →